O društvu

Slovensko društvo za mikroskopijo je samostojno in nepridobitno društvo s prostovoljnim članstvom, katerega cilj je spremljati in vzpodbujati raziskovanje ter izobraževanje na področju mikroskopije in mikroanalize v biološko-medicinskih vedah in pri raziskavah materialov.

• Sedež društva:
    Inštitut za biologijo celice Medicinske fakultete
    Laboratorij za elektronsko mikroskopijo MF
    Lipičeva 2, Ljubljana
  • Registracijska številka v registru društev pri UE Ljubljana: 1351
  • Šifra dejavnosti: 94.120 - dejavnost strokovnih združenj
  • Matična številka: 5683734000
  • Številka računa: SI56 0206 0001 7272 925
  • Davčna številka: 11072377

Občni zbor

Občni zbor je najvišji organ društva, ki ga sestavljajo vsi člani. Redni občni zbor sklicuje izvršni odbor enkrat letno. Naloge in pristojnisti očnega zbora so, da sprejema program dela, finančni načrt in zaključni račun, voli druge organe društva in odloča o vseh pomembenjših odločitvah v zvezi z delovanjem društva.

Izvršni odbor

Izvršni odbor je izvršilni organ občnega zbora in opravlja organizacijska, strokovno tehnična in administrativna dela ter vodi delo društva med dvema občnima zboroma po programu in sprejetih sklepih občnega zbora. Izvršni odbor je za svoje delo odgovoren občnemu zboru. V izvršnem odboru so člani društva, ki zastopajo važnejša področja mikroskopije.

Izvršni odbor deluje v sestavi:

Predsednik

Predsednik društva zastopa in predstavlja društvo proti tretjim osebam, državnim in upravnim organom in organizacijam doma in v tujini. Predsednik društva je dr. Rok Kostanjšek.

Nadzorni odbor

Nadzorni odbor spremlja delo izvršnega odbora in drugih organov društva ter opravlja nadzor nad finančno-materialnim poslovanjem društva. Nadzorni odbor enkrat letno poroča občnemu zboru, ki mu je odgovoren za delo.
Nadzorni odbor sestavljajo:

• Slavko Žižek
  • dr. Jasna Štrus
  • dr. Matjaž Godec

Disciplinska komisija

Člani disciplinske komisije društva:

• dr. Goran Dražič
  • dr. Miran Čeh
  • dr. Rok Romih

Za nami je uspešno izvedeno 2. slovensko posvetovanje mikroskopistov. Hvala za udeležbo in se vidimo čez 2 leti.
Tukaj je še spomin na srečanje.

Možnost objave prispevka v reviji IAS

Organizacijski odbor posvetovanja v sodelovanju z uredniškim odborom revije "Image Analysis and Stereology", udeležencem posveta, ponuja možnost brezplačne objave prispevkov s področja revije. Razpis.

Razpis za sofinanciranje udeležbe na 2. slovenskem posvetovanju mikroskopistov

Slovensko društvo za mikroskopijo razpisuje štipendije za sofinanciranje udeležbe na 2. slovenskem posvetovanju mikroskopistov«. Razpis.

Razpis za doktorska in podoktorska mesta

Max Planck Institut v Düsseldorfu je objavil več doktorskih in podoktorskih mest s področja elektronske mikroskopije. Razpis.

Občni zbor društva

Vabljeni na občni zbor društva, ki bo potekal v petek, 3.2.2017, s pričetkom ob 13.00 uri v Kolarjevi predavalnici Inštituta Jožef Stefan.