Slovensko društvo za mikroskopijo

Slovene Society for Microscopy

Calls

At the second meeting of the Executive Board of the Slovene Society for Microscopy (SDM) the commission for scholarships granted four scholarships to young scientists, members of the SDM, to enable them to participate at "Microscopy Conference (MC) 2013". The individual scholarships are for €250, and the chosen scholars are:

  1. Miloš Vittori, Department for Biology, Biotechnical Faculty, UL
  2. Jerica Mraz, Institute of Pathology, Faculty of Medicine, UL
  3. Tanja Višnjar, Institute of Cell Biology, Faculty of Medicine, UL
  4. Matej Hočevar, Institute of Metals and Technology

On behalf of the SDM's Executive Board, we would like to thank the FEI Company for its financial support of our young scientists.

We would also like to congratulate the scholars and wish them a safe trip to Regensburg and further success in their research careers.


The European Microscopy Society (EMS) offers sponsorship for microscopy events organizers. Eligibility criteria and instructions for application are available at the society's website.

Novice

3. slovensko posvetovanje mikroskopistov

3. slovensko posvetovanje mikroskopistov v Ankaranu se je uspešno zaključilo. Hvala vsem za udeležbo! Vabljeni, da se nam ponovno pridružite maja 2021, v Ankaranu, na 4. slovenskem posvetovanju mikroskopistov. Skupinska slika je tukaj.

Razpis za sofinanciranje udeležbe na posvetovanju, »3. Slovensko posvetovanje mikroskopistov«

SDM je objavil razpis za sofinanciranje udeležbe na posvetovanju, »3. Slovensko posvetovanje mikroskopistov«. Razpisana so tri mest, več o razpisu najdete tukaj.

CEMM delavnica

CEMM organizira 7. delavnico s področja vrstične elektronske mikroskopije (SEM), v torek 16.10.2018, ob 9:00 v Kolarjevi predavalnici. Delavnica je brezplačna, vodili jo bosta Andreja Šestan Zavašnik ter Maja Koblar. Delavnica je namenjena izobraževanju novih operaterjev na SEM, kot tudi operaterjem, ki si želijo osvežiti znanje.

 

ELMINA 2018

V avgustu 2018 je bila organizirana prva konferenca o elektronski mikroskopiji v nanotehnologiji, ELMINA 2018, v Beogradu. Glavni cilj konference je bil povezati znanstvenike, akademike in raziskovalce iz ožjega (Evropa) kot tudi širšega sveta (Amerika, Kanada, Japonska, Izrael, Južna Afrika in Singapur) z namenom deliti izkušnje, nove ideje in seveda zadnje rezultate dela na področju elektronske mikroskopije, ki se uporabljajo v nanoznanosti in nanotehnologiji (fizika, kemija, materiali, geologija, biologija).